Wat is reiki en waar is het goed voor

 

In het kort reiki is de universele natuurgeneeskunde die herontdekt is door Mikao Usui uit Japan. Met reiki wordt universele energie van liefde, kracht en wijsheid gegeven door middel van handoplegging. Deze energie helpt onder andere bij vele klachten fysiek en mentaal zoals stress, emotionele verwarring of emotionele pijn, hoofdpijn, chronische kwalen. Het helpt ook om beter in je eigen kracht te blijven of te komen, open te staan voor je eigen intuïtie, je te bevrijden van blokkades die je gezondheid ondermijnen, dichter bij jezelf te komen, open te zijn voor het moment, maar belangrijkste vind ik nog het ondersteunt je zelfhelend vermogen.

Inmiddels word de reiki behandeling gemixt met trance healing. Hierdoor voel en zie ik boodschappen, voel ik energieën die niet bij jou thuis horen of juist weer bij jou terug mogen komen, zoals zielsdelen. Kan ik me laten leiden door mijn of jouw gidsen. Doordat ik met je bespreek wat ik voel of zie bij jou zul je ook inzichten krijgen waar je mee aan de slag kan. Het zij het verwerken van blokkades of toevoegen van een kleine handeling. Door regelmatig een healing met reiki behandeling te onder gaan zal mettertijd alles gemakkelijker gaan. Het is net zoals met sporten. Wil je een goede conditie dan is er regelmatig onderhoud voor nodig. Dit komt omdat wij en ons leven zich constant ontwikkelen met ups en downs. Constant moeten we opzoek naar een nieuwe balans. Reiki helpt om gezonder en dichter bij jezelf te staan waardoor de balans steeds makkelijker weer terug te vinden is. 

 

Tijdens een reiki behandeling met energetische healing kijk ik je chakra´s na en zorg dat deze weer goed gaan samenwerken voor een betere energie huishouding. Ik voel al gauw waar heling nodig is en ga intuïtief te werk. Het kan zijn dat ik aan je schud, wieg, klap of in mijn vingers knip. Ook kan het zijn dat ik edelstenen op bepaalde plaatsen leg. Iedere behandeling zal dus ook op de persoon zelf afgestemd zijn. Vaak krijg ik ook boodschappen door waar aan gewerkt mag worden of waar ruimte is om los te laten.

Dus neem een moment voor jezelf. Vertraag, ontspan, herstel en kom weer lekker in je vel.

 

Reiki en healing kunnen verrassende effecten hebben, dus laat je verwachtingen thuis en laat je verrassen door de helende werking.

P.S. Healing & Reiki kunnen een medische behandeling ondersteunen, niet vervangen. Raadpleeg je arts/ behandelaar als je onder behandeling of controle bent. Ook bij het gebruik van medicatie.