Wat heeft reiki voor mij betekent

Gepubliceerd op 15 juni 2022 om 15:31

Om te vertellen wat reiki voor mij heeft betekend moeten we even terug in de tijd. 

Ik liep samen met mijn moeder op een paranormaal beurs en was al een aantal keren langs een tekening gelopen. Deze bleef mij aantrekken. Inge, de dame die deze getekend had vroeg of ik wou weten wat de tekening betekende. Ik ben bij haar gaan zitten en met veel moeite en twijfelen of ze het wel moest vertellen zei ze het toch. Ik was ernstig ziek en moest dringend naar de dokter voor een second-opinion. Ja, dat klopt vertelde ik haar en had het met mijn ouders en toenmalige vriend al over gehad. Ik had borstkanker en niet zo'n beetje ook. Men dacht eerst dat het overactieve melkklieren waren voor de zwangerschap/ bevalling.

 

Na een hele tijd met haar gezeten te hebben, stuurde ze mij naar haar man Louie en mocht een kleine reiki behandeling ontvangen als cadeautje van hun. Ik wist toen nog niet wat ik er bij moest voorstellen dan dat het iets energetisch was. Ik voelde echter van alles draaien en tintelen in mijn lichaam. Ik ging me heel rustig voelen en kreeg langzaam het gevoel dat ik een beetje zweefde, maar toch met beide voeten op de grond stond. Dit was toch wel iets bijzonders en daar wou ik meer van.

 

Gedurende het hele proces hebben ze mij regelmatig reiki gestuurd zodat ik de kracht zou hebben om te vechten voor mijn leven. En dat was heel hard nodig. De chemo, operatie en bestralingen waren heftig, slopend en kostte veel energie op fysiek, mentaal en energetisch vlak. Het idee dat mijn eigen lichaam er een einde aan wou maken was onbegrijpelijk. Maar het was de start van een lang proces van herstel en omscholing tot onder andere reiki master.

 

De rust die ik na iedere behandeling voelde was heerlijk en de inzichten die ik kreeg waren leerzaam. Ik ging mijn onderbewustzijn weer horen. Ik leerde voor mezelf te kiezen en kon zo langzaam mijn eigen weg gaan kiezen. Weg uit de stress en onrust. Die weg is met veel vallen en opstaan gegaan. En als alleenstaande moeder van inmiddels 3 kinderen weet ik als geen ander hoe makkelijk druk en stress in ons leven komt. Ook hoe moeilijk het kan zijn in deze drukte en soms zelfs chaos is rust te vinden. Ik ben blij waar ik nu sta en dat ik mensen mag helpen om ook meer uit hun leven te halen, te herstellen en te ontspannen, om op een fijnere manier in het leven te gaan staan is bijzonder. Ik ben hier heel dankbaar voor.


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.