Stress

Gepubliceerd op 15 juni 2022 om 15:45

Stress

Wat doet stress nou eigenlijk en wat is het?

Het woord stress kennen we allemaal en dat we er allemaal last van hebben weten we ook. Maar wat is het nou en wat doet het allemaal met ons?

Als eerste zijn er drie soorten stress. We hebben als eerste fysieke stress. Dit lopen we op bij ongevallen, letsel en trauma's. Vervolgens hebben we chemische stress. Dit komt door bacteriën, virussen, hormonen, voedsel, metalen, alcohol, bloedsuikerspiegelschommelingen. En als laatste is er emotionele stress wat veroorzaakt word door familie tragedie of verlies, werk en financiën.

 

Door stress staat je lichaam constant klaar om te vechten of vluchten. Dit trekt energie weg van je lichaam, zoals je darmen, immuumsysteem en bepaalde delen van de hersenen zodat je kan gaan rennen voor je leven. Als dit heel kort is, is dit heel natuurlijk. Maar wij ervaren dit tegenwoordig vaker heel lang. Daardoor werkt je geheugen en concentratie minder, je darmen verteren je eten niet goed meer en de bacterie cultuur verandert op den duur ook wat voor nog meer problemen zorgt. Gifstoffen worden steeds slechter verwijdert en je immuumsysteem verzwakt. Ook verzuurd ons lichaam door stress en ontstaan er ontstekingen, verhoogt de bloeddruk in de hoop dit zo te genezen. Dit veroorzaakt chronische klachten en kunnen er medicijnen voor geschreven worden als de stress niet word gezien als oorzaak. Het blijft dan woekeren en verergeren.

 

Ook door emoties vast te houden creëren we blokkades in ons lichaam die uiteindelijk vage klachten veroorzaken. Na  verloop van tijd zullen deze vage klachten wel ziektes veroorzaken waarvan de oorzaak niet zomaar te herleiden is. Onze gedachten, gevoelens en emoties beïnvloeden hoe we ons voelen en dus ook hoe onze gezondheid is.

 

Door de stress van het verlies van een geliefde kan je gehele gezonde fundering in de war gebracht worden. Dit is een moment waar iemand met een hele gezonde levensstijl ook in gevaar kan komen als de gedachtes (en emoties dus) niet op orde komen.

 

We beheersen meer met onze geest dan dat we beseffen. Dit besef kan heel moeilijk en pijnlijk zijn, heel confronterend. Wij  bestaan uit energie en besturen ons met energie. In zekere mate besturen wij dus ook of we ziek of beter worden. Ziek worden geeft ook de mogelijkheid om bewust(er) te worden van ons lichaam, geest en ziel. Zo kunnen we steeds meer leven vanuit liefde om te vertragen, genezen en ontspannen. Om te leven.


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.